Ho’oponopono het Hawaiiaanse vergevingsritueel – Succesvol in Balans Academie

Ho’oponopono het Hawaiiaanse vergevingsritueel

Ho’oponopono is een eeuwenoud Hawaïaans vergevingsritueel, waar ik heel erg van onder de indruk ben. Het werkt zo mooi en krachtig!

Vergeving is heel erg belangrijk, want als je blijft zitten in de emoties van boosheid, wrok of zelfs haat dan doe je jezelf geweld aan. Deze emoties hebben zo’n lage trilling dat het zelfs gezondheidsproblemen kan geven. 

Deze eenvoudige Hawaiiaanse vergevingsmethode werkt snel, eenvoudig en krachtig.

De basis van Ho’oponopono is dat iedereen met elkaar verbonden is, ondanks gevoelens van onthechting of eenzaamheid. En er zijn maar vier zinnen nodig om tot jezelf en tot elkaar te komen:

Het spijt me
Vergeef me
Ik houd van jou
Dank je wel

Deze zinnen hoef je niet rechtstreeks tegen iemand live te zeggen, dit kun je gewoon thuis doen. Als je de energie in gedachten met jouw intentie tot die persoon richt, dan hoeft die persoon niet daadwerkelijk bij jou te zijn. Je verandert de energie door deze zinnen in de energie tegen de ander te zeggen en het zal doorwerken op jullie beiden. 

Je kunt ook jezelf vergeven voor iets wat je anders gedaan hebt dan je achteraf zou willen. Je kunt je lichaam vergeven voor een ziekte. 

Je kunt Ho’oponopono gebruiken om blokkades bij jezelf te helen, je kunt moeizame relaties liefdevol maken, je kunt nare gebeurtenissen uit het verleden ombuigen naar leerzame ervaringen. Je kunt ruimtes reinigen met deze zinnen.

Je kunt de zinnen zien als soort affirmatie, die heel krachtig zullen doorwerken. 

Hawaii is een heel spiritueel eiland. Ik ben ervan overtuigd dat de energie van Hawaii verbonden is met het continent Lemurië. De energie is daar zo zuiver, er zijn zo veel spirituele wijsheden die hier vandaan komen. 

Ik heb veel met deze zinnen gewerkt en kan je uit ervaring zeggen dat het werkt. 

Als ik een frustratiemomentje met mijn dochter heb, dan kies ik er daarna voor om mij en af te zonderen en ga de zinnen opzeggen. Dan zuiver ik de energie bij ons beiden. Bij mij komt de emotie los en zodra ik rust voel, is bij mijn dochter ook de rust weder gekeerd, terwijl zij er geen flauw idee van heeft dat ik dit vergevingsritueel gedaan heb. Haar boosheid was gewoon ‘ineens’ weg. 

Ik had enig moment een vervelende situatie met een vriendin die mij verwijten maakte. Verwijten die ik onterecht vond en ik voelde mij gekwetst. Ik ben Ho’oponopono toe gaan passen. De vriendschap herstelde zich!

Omdat ik zo enthousiast over deze methode ben, heb ik een Masterclass gegeven over Ho’oponopono. Deze is verkrijgbaar in het pakket ‘De magie van energie’ In deze masterclass leg ik de betekenis van de zinnen uit, vertel ik nog meer over de oorsprong en geef ik je vele toepassingsmogelijkheden.

Liefs,