Verhoog je hartcoherentie als oplossing tegen spanning, stress en onrust – Succesvol in Balans Academie

Verhoog je hartcoherentie als oplossing tegen spanning, stress en onrust

Jouw ademhaling heeft heel veel invloed op hoe jij je voelt. Door je ademhaling en je hart met elkaar in balans te brengen, zul je een stuk blijer en rustiger zijn.

De hartcoherentie oefening heeft een positieve invloed op je hartstelsel, hormoonstelsel en immuunsysteem. Alle reden om hiermee aan de slag te gaan!

Ik raad je aan om deze oefening 3 keer per dag te doen gedurende 3 minuten. Er zijn onderzoeken gedaan dat 3 minuten hartcoherentie wel 6 uur effect op het lichaam heeft!

Coherent betekent samenhangend. Met andere woorden bij een lage hartcoherentie valt jouw hartslag en ademhaling niet lekker samen en zul je makkelijker stress, onrust en lichamelijk ongemak ervaren. Bij een hoge hartcoherentie valt jouw ademhaling en hartslag mooi samen en ontstaat er rust, ontspanning en een gelukkig gevoel.

Oefening

6 ademhalingen per minuut verhogen jouw hartcoherentie. Je ademt gedurende 4 tellen in door je neus en je ademt gedurende 6 tellen uit door je mond. 

Probeer tijdens je inademing naar de puntjes van je tenen en vingers te ademenen, zodat de ademhaling zich echt door het lichaam kan verspreiden.

Deze video helpt je bij de oefening en hoef je zelf niet te tellen. 

Reiki

Reiki en hartcoherentie gaan perfect samen. De verhoogde hartcoherentie zal het zelfhelende vermogen van het lichaam activeren. Leg je handen op een plaats naar keuze, zodat de Reiki energie vrij kan stromen tijdens deze oefening. Het is geen vereiste om Reiki te beheersen voor deze oefening, het kan wel een prachtige bonus zijn!

Laat je mij weten wat het je brengt?

Doe deze hartcoherentie oefening gedurende een paar weken 3 keer per dag 3 minuten en dan ben ik heel benieuwd wat het je mag brengen! 

Liefs,