Bij jezelf blijven – 3 tips – Succesvol in Balans Academie

Bij jezelf blijven – 3 tips

Wist je dat 90% van alle gevoelens en gedachten helemaal niet van jou is?  

Het ene moment ben je blij en het volgende moment voel je boosheid of verdriet en je hebt geen idee waar het vandaan gekomen is.

Als je hooggevoelig bent, dan zul je sneller last hebben van de energie van anderen. Je pakt gevoelens en gedachten op en gaat er vervolgens zelf mee zitten stoeien, omdat je niet in de gaten hebt dat het helemaal niet van jou is.

Dit zorgt voor slecht slapen, een gevoel van onrust, stress enzovoort.

Het is dan ook heel belangrijk om te leren om meer bij jezelf te blijven. Daarvoor geef ik je vandaag 3 tips:

Tip 1: Stel een vraag

Stel de vraag: is dit wat ik nu voel van mij of van iemand anders? Heel vaak zul je dan direct het bewustzijn ontvangen dat het helemaal niet van jou is, maar van je buurvrouw, je moeder, je broer, een vriend, collega enzovoort. Bedenk dat 90% van alle gevoelens en gedachten niet van jou zijn en vraag “is dit wel van mij?”

Als je beseft dat het helemaal niet van jou is, dan zeg je “retour afzender met bewustzijn” en je stuurt met je intentie de energie terug. Ook als je niet precies weet van wie de energie is, kun je deze retour afzender sturen. Je hoeft het niet altijd precies te begrijpen of te kunnen plaatsen om het te laten werken.

Is het onaardig om gevoelens terug te sturen? Nee, want je voegt er bewustzijn voor de ander aan toe. Je gunt daarmee de ander ook de kans om dit probleem of deze gevoelens te gaan herkennen en op te lossen. 

Tip 2 : Maak verbinding met jouw eigen energie

Door verbonden te zijn met jezelf kun je vanuit bewustzijn voelen hoe het met jou gaat. Wat heb jij nu nodig?

Verbinding maken met jezelf doe je door goed te aarden en door je kanaal naar de bron open te zetten. Als je deze twee verbindingen “aangesloten” hebt, dan kun je naar je bewustzijn onder in je buik gaan. 

Vaak zitten we vast in ons denken en in het mens zijn en sluiten we onszelf af van de energieverbindingen met de aarde en de bron. Als je merkt dat je vast zit in gedachten, heb je vaak ook een hoge ademhaling en zit je energie zo hoog dat je intuïtie nauwelijks meer werkt. 

Door jezelf bewust opnieuw “uit te lijnen” breng je de energie naar beneden. Je intuïtie en bewustzijn zitten onder in je buik. Je zult rust ervaren als je daar verbinding mee maakt.

Mocht dit als hocus pocus voor je klinken, verbinding maken met de aarde en de bron leer ik je tijdens een Reiki cursus

Tip 3 : Maak elke dag je aura schoon

Water helpt je om af te voeren, een douche is dan ook een perfecte manier van energieën om je heen van je afspoelen en door het afvoerputje laten verdwijnen. Het werkt extra goed als je dat bewust doet. 

Ook meditatie is een goede manier van je aura schoon maken. Je stelt je dan vanuit rust voor dat er een wervelwind van beneden naar boven alle gedachten, beelden, oordelen, meningen en emoties mee neemt en verdwijnen richting het universum. 

Als je hier graag hulp bij zou willen, dan is de aura flush afstandinwijding een aanrader. 

Als je regelmatig je aura reinigt dan zul je beter in je vel zitten, je fitter, liefdevoller, energieker en gelukkiger voelen.

Met deze tips wordt het een stuk gemakkelijker om bij jezelf te blijven en minder last te hebben van de energie van anderen. Een bonus tip: Zet een reminder in je telefoon/agenda op vaste tijdstippen om even aan jezelf te vragen “hoe gaat het nu met mij?” 

Heel veel succes en je bent altijd welkom als ik je hier verder bij kan helpen. 

Liefs,