Stop de (zelf)kritiek en maak nieuwe keuzes – Succesvol in Balans Academie

Stop de (zelf)kritiek en maak nieuwe keuzes

Vandaag wil ik een verhaal met je delen, om je te laten zien hoe we onze realiteit creëren. 

Sophie is 4 jaar. Ze is een gezond en vrolijk meisje. Haar motoriek is nog vol in ontwikkeling. Zo nu en dan gooit Sophie onbedoeld een glas limonade om. Haar moeder zegt dan “jeetje wat ben je onhandig Sophie, je gooit altijd alle glazen om”. In gezelschap zegt moeder “oh, die Sophie is zo onhandig, ze gooit steeds glazen om” Sophie gelooft haar moeder en wordt steeds onzekerder. Ze vindt zichzelf onhandig. Dat ze helemaal niet ALTIJD alle glazen omgooit, dat ziet ze niet meer. Haar hele lichaam gelooft dat ze onhandig is en er gaat steeds vaker een glas omver. Ze durft niet actief mee te doen in gymlessen, want ze is toch onhandig. 

Als Sophie 11 jaar is komt ze in de klas bij een hele lieve, stimulerende juf. De juf ziet altijd het positieve in Sophie en ze krijg complimenten tijdens de sport en spel lessen. De juf benadrukt steeds wat er WEL goed gaat. Sophie haar vertrouwen en motoriek gaan met sprongen vooruit. 

Als Sophie 25 jaar is heeft ze een lieve partner, een mooi huis en leuke baan. Op haar werk heeft ze laatst een kop koffie over de papieren van een klant laten vallen en een collega grapte “lekker klunzig Sophie”. Die ene opmerking riep oude pijn op. Sindsdien hoort ze een zeurend stemmetje in haar hoofd dat ze niet goed genoeg is. 

Het klunzig zijn heeft ze voor zichzelf vertaald naar niet goed genoeg zijn. Deze oude overtuiging is kennelijk nooit helemaal weg gegaan en ze heeft deze gedachten nu weer sterker gemaakt in zichzelf. Het zorgt ervoor dat ze regelmatig last van rugpijn heeft en vaak druk is in haar hoofd. 

De rugpijn is de emotionele blokkade die zich in het lichaam heeft vastgezet. De fysiotherapeut kan haar rug wel masseren en los maken, maar de onderliggende (emotionele) klacht wordt daarmee niet opgelost. Sophie zal de emotionele klacht moeten herkennen en loslaten, om dit bij de angel op te lossen. 

Sophie mag ook haar moeder vergeven, want ouders doen dit nooit expres. Ouders zijn ook weer slachtoffer van hun eigen opvoeding. Het is een keten van ervaringen in het familiesysteem dat we doorgeven. Elke ouder doet wat hij of zij doet, vanuit eigen angst of ervaring. 

Welk deel van dit verhaal van Sophie herken jij? Welke frustraties en beperkende gedachten heb jij je eigen gemaakt, die helemaal geen waarheid hoeven te zijn?

Alles wat jij over jezelf denkt is waarheid voor jou. Jouw hele lichaam zal je ondersteunen in dat wat jij gelooft. Beperkende overtuigingen zetten zich vast in het lichaam. Zo creëer je jouw eigen wereld, met alle leuke en minder leuke dingen. 

Daarom is het zo belangrijk dat je gaat herkennen dat gedachten helemaal niet waar hoeven te zijn. Dat je altijd keuzevrijheid hebt in wat je gelooft. Stel een vraag:

  • Hoe weet ik dat dit waar is?
  • Hoe zou het zijn om iets anders te geloven?
  • Wat is er nog meer mogelijk?

Vragen zorgen ervoor dat je de energie open houdt, in plaats van in conclusies te vervallen. Vragen geven je keuzevrijheid.

Het oplossen van blokkades en de energie weer laten stromen leer ik via Reiki cursussen. 

Natuurlijk kun je een Reiki behandeling ondergaan om een probleem op te lossen. Maar hoe zou het zijn als je zelf de regie hebt over jouw energie en je op elk moment zelfredzaam bent? 

Tijdens een Reiki cursus leer je hoe je op elk moment dat je daar behoefte aan hebt de energie kunt laten stromen. 

  • Om meer energie te ervaren
  • Om lichamelijke klachten te verhelpen
  • Om rust in je hoofd te krijgen
  • Om beter te slapen
  • Om je intuïtie te versterken
  • enzovoort

Ga naar https://www.reiki123cursus.nl/reiki-1/voor meer informatie en de mogelijkheid om te reserveren. 

Liefs,