Verandering is altijd spannend! + tips om hiermee om te gaan – Succesvol in Balans Academie
Auteursrecht: ra2studio / 123RF Stockfoto

Verandering is altijd spannend! + tips om hiermee om te gaan

Als je ervoor kiest om dingen anders te doen, om nieuwe wegen in te slaan of nieuwe keuzes te maken, dan loop je altijd eerst tegen jezelf aan.

Dat heb ik zelf afgelopen week ook weer ervaren. Dan zit ik gewoon even minder lekker in mijn vel, omdat ik het zó spannend vind om nieuwe stappen te zetten.

Tot ik mij gisteravond realiseerde: Iedereen heeft dit, altijd, op welk niveau je ook zit. Of je nou aan het begin staat van persoonlijke groei of al heel veel stappen gezet hebt. Mijn coach zegt dit ook elke keer weer, terwijl zij mega succesvol is.

Ik vroeg mij af “Herken ik dit gevoel? Heb ik dit vaker gehad?”
Ja, ik heb dit veel vaker gehad!

Toen ik september 2016 een kantoorruimte ging huren, vond ik dat mega spannend. Nu moest ik er echt iets van maken! Nu had ik vaste zakelijke kosten die ik eerst terug moest verdienen.

Toen ik mijn eerste online programma lanceerde, was dat heel erg spannend. Wat als niemand het zou kopen? Wat als ik negatieve feedback zou krijgen? Ik vond het allemaal super, super spannend!

Ik ben dit jaar de online academie naar een hoger level gaan tillen. Alle waardevolle online cursussen die ik ooit gegeven had, gaan bundelen en voor een lage prijs beschikbaar stellen.

Dat is spannend, want dat betekent dat ik volume moet creëren om voldoende inkomen te creëren.

Zo voel ik bij elke nieuwe stap ook de spanning, de angst en de onzekerheid. Nu ook weer. Ik heb besloten om de Reiki Therapeut opleiding te professionaliseren en hier een erkende 1-jarige HBO opleiding van te maken.

Wow, wat is dát spannend! Dan moet ik gaan aantonen dat ik dat kan, dat ik dit kan bieden. Op papier en in audits.

Dan moet ik studenten enthousiast gaan maken om de opleiding te komen volgen. Een groep van een jaar vol krijgen is anders dan een cursus van een dag vol krijgen. Ja, een belemmerende overtuiging, ook ik heb er soms last van.

Een overtuiging wordt namelijk altijd de waarheid, dat is de Wet van de Aantrekkingskracht. Dus moet ik mijzelf uitdagen om te zien dat het makkelijk is om de opleiding vol te krijgen. Zal ik in mijn kracht moeten geloven en uitdragen.

Denk je dat mij dat van het ene op het andere moment lukt? Echt niet! Dat vraagt moed, wilskracht en doorzettingsvermogen! Ook voor mij!

Wat het ook is dat jij graag zou willen in je leven. Wat zou jij echt graag willen doen of bereiken? Waar zou jij blij van worden?

Wat houdt je tegen om ervoor te gaan? De angst, de weerstand die je voelt, het hoort erbij! Dan kun je twee dingen doen:

  • Je haakt af, doet niets en laat het erbij zitten
  • Of je gaat dwars door je angst en onzekerheid heen en begint acties te ondernemen die bijdragen aan jouw doel

Het spreekt voor zich dat je van dat tweede op de lange termijn gelukkiger wordt. De mooiste ervaringen liggen altijd buiten je comfort zone.

Ja, je komt soms hobbels of tegenslag tegen om te overwinnen.
Ja, het is soms super spannend en kan echt moed en doorzettingsvermogen vragen.
Ja, soms moet je onderweg bijsturen of een omweg maken.

Houd je doel voor ogen! Wie wil jij echt zijn? Waar word jij echt gelukkig van?

Als ik dit soort momenten tegen kom, dan begin ik te schrijven. Dat helpt mij enorm om inzicht te krijgen. Door te schrijven, stop je de piekergedachten in je hoofd. Door het op te schrijven wordt het echt én krijg je vaak al schrijvende inzicht voor oplossingen of soms verdwijnt gewoon het gevoel.

Ook kijk ik dan vaak een inspirerende video van één van mijn coaches. Ik weet hoe waardevol coaching is. Waar ik voor het inhuren van mijn eerste coach een mega drempel over moest, weet ik nu hoe waardevol het is en hoe ik ervan groei als persoon. Dus inmiddels heb ik meerdere coaches, waar ik programma’s volg. Daardoor blijf ik in de flow én blijf ik groeien.

Soms helpt het om te praten met mijn man, met een vriendin of met een zakelijke sparringpartner. Soms is het genoeg om het uit te spreken, soms is het fijn om even samen tot inzicht te komen.

Wat ik je vandaag graag mee wil geven is:

  1. Het is heel normaal om weerstand, angst en onzekerheid te voelen als je persoonlijk wilt groeien, je dromen na wilt gaan en nieuwe keuzes wilt maken.
  2. Erken je gevoelens, neem ze waar en vraag je af wat er nu écht aan de hand is.
  3. Door je gedachten buiten je hoofd te brengen krijg je inzicht. Ga schrijven of praat met iemand. Je maakt het concreet en krijgt vaak al schrijvende of pratende al het inzicht.
  4. Kijk een inspirerende video als je sombere gevoelens hebt, het inspireert je enorm om de draad weer op te pakken. Als je lid bent van de academie heb je toegang tot tientallen inspirerende video’s. Als je geen lid bent, dan vind je hier drie inspirerende gratis video’s.

Liefs, 


PS. Als je benieuwd bent naar de Reiki Therapeut opleiding. Je kunt er hier meer over lezen: http://www.reiki123cursus.nl/opleiding-reiki-therapeut/
Ondanks alles spanning en onzekerheid, ben ik ook super enthousiast.
Ik WEET dat dit de verandering in iemands leven kan zijn. 
Ik WEET hoe iemand persoonlijk groeit in zo'n traject. 
Ik WEET het, omdat ik het én zelf ervaren heb én al zo veel verandering heb gezien bij alle Reiki cursisten die ik tot nu toe heb mogen begeleiden. 

Ondanks alles spanning en onzekerheid, ben ik ook super enthousiast. 
Ik WEET dat dit de verandering in iemands leven kan zijn. 
Ik WEET hoe iemand persoonlijk groeit in zo'n traject. 
Ik WEET het, omdat ik het én zelf ervaren heb én al zo veel verandering heb gezien bij alle Reiki cursisten die ik tot nu toe heb mogen begeleiden. ​