Hooggevoeligheid als kracht voor rust en verbinding – Succesvol in Balans Academie
Auteursrecht: photolucky / 123RF Stockfoto

Hooggevoeligheid als kracht voor rust en verbinding

Voel je ook dat er meer is tussen hemel en aarde? Het is alleen zo lastig er de vinger op te leggen WAT er dan precies is. Je wilt het snappen, er grip op krijgen en tegelijk is het ongrijpbaar een vaag…

Als hooggevoelig persoon kun je veel onrust voelen. Je pakt stemmingen op van anderen, voelt verwachtingen feilloos aan en alle prikkels kunnen je zoveel onrust geven. Die gevoeligheid kan je echt in de weg zitten.

Dat maakt dat hooggevoeligheid vaak wordt gezien als iets vervelends, iets wat je beperkt en in de weg zit

In de zomer van 2014 was ik op zoek naar “iets”, geen idee naar wat precies. Ik wist alleen wel dat ik mijzelf wilde ontwikkelen, dat er meer mogelijk moest zijn dan stress en in mijn hoofd leven.

Dankzij de geboorte van onze kinderen had ik mijn gevoeligheid ontdekt. Al die wisselende stemmingen, de wereld die zo intens bij mij binnen kon komen, de constante stress.

Ik had voor de geboorte van mijn kinderen nooit een link gelegd met hooggevoeligheid, sterker nog… ik had er nog nooit van gehoord.

Ik ontdekte de gevoeligheid van mijn kinderen en zo begonnen er bij mij ook kwartjes te vallen. Dat zie ik ook vaak bij de moeders om mij heen. Van hun kind kunnen ze accepteren dat die hooggevoelig is, ze herkennen ook wel dingen, maar om jezelf nou te zien als hooggevoelig is veel lastiger. In elk geval herkende ik wel veel in mijzelf, zonder het nu direct te willen labelen.

Al zoekende in 2014 ging ik van website naar website

Tot ik op een pagina uit kwam, waarbij ik direct een klik voelde. Ik voelde intens van “wauw, dit zou ik willen”.

Het was een Reiki 1 cursus en direct kwamen de twijfels, want mijn brein ging zich ermee bemoeien. Ik dacht “wat nu als ik dat niet kan?” Het voelde als iets wat was weggelegd voor een selecte groep mensen, spirituele mensen. Dat was ik niet.

Mijn man zei “waarom ga je het niet gewoon proberen, dan heb je het in elk geval een kans gegeven”. Dat was het zetje dat ik nodig had om mij aan te melden. Toch bleef het spannend voelen en die twijfel die bleef nog tot ver na de cursus.

Achteraf kan ik zeggen, als je Reiki gaat doen dan stap je in een trein van persoonlijke ontwikkeling. Een trein die bij mij nooit meer tot stilstand is gekomen en ik wil ook niet dat die ooit nog tot stilstand komt. Ik ben zó benieuwd hoe ver die reis kan gaan!

Hooggevoeligheid en spiritualiteit gaan vaak hand in hand, maar het is niet vanzelfsprekend

Dat ontdekte ik dankzij mijn Reiki pad.

Als hooggevoelig persoon heb je een lijntje met het universum en een gevoelig lijntje met alle mensen om je heen.

Tijdens elke Reiki inwijding wordt je kanaal naar de universele energie verder open gezet. De verbinding met de bron die je als hooggevoelige altijd al hebt gehad wordt veel intenser. Stap voor stap leer je omgaan met die gevoeligheid.

Je leert om je te verbinden met de energie van de aarde en het universum, waardoor je minder snel moe wordt of je opgebrand voelt. Je leert intappen op een energiebron die veel groter is dan jijzelf, waardoor je veel beter met je omgeving om kan gaan.

Ervaren is de enige manier

Misschien klinkt het vaag, dat snap ik volledig. Je kunt nog zo goed proberen dingen uit te leggen, maar soms is de enige manier om het echt te snappen het te ervaren.

Ik zie het bij de cursisten van de Reiki cursussen keer op keer gebeuren, de transformatie die ze doormaken.

Ieder wandelt daarbij zijn eigen pad, de één maakt tijdens Reiki 1 al de grootste transformatie door, de ander heeft meer tijd nodig.

Zelf had ik meer tijd nodig. Na Reiki 2 veranderde er zo veel dat ik behoefte had aan meer. Maar een holistische Reiki opleiding voelde als zo ver van mijn bed, ik wilde wel, maar zat vol twijfel. Iets maakte dat ik mij toch aanmeldde en zelf snapte ik het ook niet precies.

Achteraf kun je dan pas zien wat het je gebracht heeft

Het heeft mij zo ontzettend veel gebracht, ik sta compleet anders in het leven. Ik heb zo veel meer rust en energie.

Dat ik nu zelf Reiki cursussen geef en zelfs de opleiding tot Reiki Therapeut, dat is iets wat ik nooit had kunnen bedenken. Maar het voelt zo goed, ik doe dit zo graag. Ik wil zo graag anderen helpen hun ware aard en hun gevoeligheid en spiritualiteit te omarmen.

Je kunt van hooggevoeligheid je kracht maken

Spiritualiteit heeft vaak een zweverige, ver van mijn bed show lading.

Feitelijk is het niets anders dan afstemmen op je intuïtie vanuit jouw bewustzijn. Het bewustzijn dat los staat van jouw brein, dat voorbij je denken gaat.

Door de rust in jezelf op te zoeken, door contact te maken met jouw bewustzijn, kun je contact maken met het grote geheel. Reiki helpt je daarbij. Je leert jezelf tot rust te brengen, om je hoofd tot rust te brengen. Je leert intappen op de universele energie en je hoeft het niet te snappen, het is er gewoon.

Dat merk je aan het resultaat: een hoofd dat tot rust komt, je voelt meer energie, pijn die verdwijnt.

Soms hoef je het niet te snappen, als het maar werkt

Als je nieuwsgierig bent of dit ook voor jou zal werken, kom het ervaren.

Hier kun je aanmelden voor een Reiki 1 cursus.

Liefs,